Електронні адреси бібліотеки: gmail biblioteka.cnu@gmail.comemail biblioteka.cnu@ukr.netemail 1 biblioteka@cdu.edu.ua      Соціальні мережі бібліотеки: instagram Instagramfacbook Facebooktelegram Telegram

День художника України

Щороку другої неділі жовтня в Україні своє професійне свято відзначають майстри пензля. Офіційно свято було започатковане Указом Президента України № 1132/98 від 9 жовтня 1998 р.

З пропозицією започаткувати нове свято виступили представники Спілки художників України. А в самому Указі йшлося про те, що день художника заснований, «з огляду на роль художників України у розвитку українського образотворчого мистецтва, відродженні національних традицій у художній творчості».

Вишуканий живопис, віртуозна графіка, майстерна пластика - невід’ємна частина національної культури, джерело духовного розвитку і задоволення естетичних потреб українського суспільства.

Колектив нашої книгозбірні від щирого серця вітає  викладачів та студентів кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва зі святом та бажає  творчої наснаги, здоров’я, добра, миру, перемоги й нових  звершень!  Ваші твори будять прагнення до прекрасного, спонукають замислитися над суттю буття,творчі досягнення свідчать про потужний потенціал народу, сприяють створенню позитивного іміджу України у світі.

З Днем  художника України!

Перегляди: 202

ScopusWOSSDESPLzbMATHWARSEBEIEASPBDJTeamIOPScienceJstoreOECDWileySTATISTAICUINCOSIUSIAZ

Наша адреса: 18031, м. Черкаси, вул. Університетська, 22

Телефон: (0472) 35-52-29, (0472) 37-30-92

Електронна пошта: biblioteka.cnu@gmail.com, biblioteka.cnu@ukr.net, biblioteka@cdu.edu.ua