Електронні адреси бібліотеки: gmail biblioteka.cnu@gmail.comemail biblioteka.cnu@ukr.netemail 1 biblioteka@cdu.edu.ua      Соціальні мережі бібліотеки: instagram Instagramfacbook Facebooktelegram Telegram

Все для Joomla . Бесплатные шаблоны и расширения.

Київські інтелектуали – гості нашої книгозбірні

Після презентації в університетському конференц-залі посмертної книги відомої в Україні журналістки, багатолітньої редакторки Черкаського радіо, головної редакторки Черкаської телестудії «Рось», колишньої викладачки журналістики нашого університету Катерини Пилипівни Таран «Поміж реалій та ілюзій» група київських інтелектуалів завітала й до нашої книгозбірні. У складі делегації були: доктор філологічних наук, професор Микола Тимошик, колишній голова Держкомтелерадіо України, письменник Юрій Плаксюк, редакторка всеукраїнського тижневика «Слово Просвіти», письменниця Галина Дацюк, багаторічний посол України на Балканах Віталій Москаленко. Гості побували в головному корпусі НБ ім. Максимовича, ознайомилися з об’єктами монументального мистецтва біля приміщення бібліотеки та оглянули експозицію Музею історії університетської книги.

photo 2023 10 10 09 14 03    photo 2023 10 10 09 51 431

 

Відвідувачі щиросердно подякували за змістовну екскурсію та подарували нашій книгозбірні низку цінних видань. Зокрема, двокнижжя Ю. Плаксюка «Все в минулому» - це історична оповідь про Полонський район Хмельницької області, яка відтворює складні суспільні процеси та непересічні події краю з кінця ХІХ ст. по шістдесяті роки ХХ ст. та його людей. Все це показано на тлі панорами звитяжної боротьби українського народу за незалежність. Книги Івана Огієнка (митрополит Іларіон) (упорядник і автор передмови М. Тимошик) суголосні з реаліями сучасного життя. Тут йдеться про те, як Богом обдарована талантами Особистість відстоює правду, – всупереч сильного опору найвищих владних чинників. У іншій книзі цього ж автора детально розповідається про головні лаврські святині – цільбоносну стопу та чудотворну ікону Божої Матері. Головною ідеєю твору стала незламність духу українського народу, вірність вірі своїх батьків, готовність і вміння кращих представників цього народу боронити свої національні святині. Книга Віто Москато (псевдонім В. Москаленко) «Сім розбишацьких апокрифів» (квазідипломатична апологія) - це іронічна, місцями навіть саркастична оповідь про побутування відновленої української амбасади в Софії, гуманітарні конвої, військовий конфлікт в Македонії та інші перипетії української дипломатії новітніх часів на Балканах та деяких інших теренах. Переважна більшість персонажів є витвором фантазії автора, як і більшість вчинків та пригод, що з ними трапилися.

 photo 2023 10 10 09 11 20    photo 2023 10 10 13 09 50

Колектив наукової бібліотеки щиро вдячний щедрим дарувальникам, а наших користувачів запрошуємо до ознайомлення з книгами.

Перегляди: 204

ScopusWOSSDESPLzbMATHWARSEBEIEASPBDJTeamIOPScienceJstoreOECDWileySTATISTAICUINCOSIUSIAZ

Наша адреса: 18031, м. Черкаси, вул. Університетська, 22

Телефон: (0472) 35-52-29, (0472) 37-30-92

Електронна пошта: biblioteka.cnu@gmail.com, biblioteka.cnu@ukr.net, biblioteka@cdu.edu.ua