Електронні адреси бібліотеки: gmail biblioteka.cnu@gmail.comemail biblioteka.cnu@ukr.netemail 1 biblioteka@cdu.edu.ua      Соціальні мережі бібліотеки: instagram Instagramfacbook Facebooktelegram Telegram

nachodki.ru интернет-магазин

День Збройних Сил України

Укотре 6 грудня традиційно відзначається День Збройних сил України. У дев’ятий раз  з огляду на агресію путінської росії проти України наші Збройні Сили посідають доленосне значення у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Ще 6 грудня 1991 року Верховна рада ухвалила закон "Про Збройні сили України».В ЗСУ виділяють три основні види: Сухопутні війська, Повітряні сили та Військово-морські сили. Також є окремі роди військ ЗСУ: Десантно-штурмові, Війська зв'язку та кібербезпеки, Сили спецоперацій, Сили територіальної оборони, Медичні сили, Сили підтримки й Сили логістики. Кожен із видів ЗСУ має свій професійний святковий день, але 6 грудня об’єднує всіх військовослужбовців України та є загальнонародним святом.

За даними, офіційно оприлюдненими одним з очільників оборонного відомства, станом на жовтень 2023 р. в ЗСУ перебуває понад 820 000 військовослужбовців. З них офіцерів — 117 000, сержантів — 178 000, солдатів — 516 000, решта — курсанти.

Українська армія може пишатися своєю історією, своїми традиціями. Ніколи наші війська не зазіхали на чужі території, не посягали на чуже добро, чужі землі.. Кожне серце українця сьогодні і завжди повинно берегти пам’ять про всіх, хто в різні часи відстоював державність і незалежність України.

Колектив наукової бібліотеки імені М. Максимовича  щиро вітає З ДНЕМ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ всіх доблесних і хоробрих чоловіків і жінок, які потужною стіною захищають нашу рідну Україну від окупанта!  Низький уклін ВАМ і наша безмежна вдячність за кожен ранок, за кожну хвилину, за наше життя.     Дякуємо за кожен новий день для нашого народу, за збиті крилаті ракети, за спалену ворожу техніку, за знищених ворогів і за звільнені українські міста і села. ЗСУ – запорука того, що Україна вистоїть у цій жорстокій війні і обов’язково переможе.   Бажаємо кожному захиснику і захисниці повернутися додому цілими і неушкодженими, і принести з собою Перемогу!    Міцного здоров'я, сили та незламної віри вам та вашим родинам!  Вклоняємося перед кожним, хто зараз ціною власного життя і здоров’я боронить нашу державу та виборює майбутнє для українського народу! Віримо у вашу силу і незламність!

 Нехай Господь береже кожного українського воїна!

З нагоди дня ЗСУ у  електронному читальному залі розгорнуто тематичну книжкову виставку. Тож запрошуємо усіх охочих до ознайомлення.

Слава ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ!

Слава Україні!

Героям Слава!

Перегляди: 145

ScopusWOSSDESPLzbMATHWARSEBEIEASPBDJTeamIOPScienceJstoreOECDWileySTATISTAICUINCOSIUSIAZ

Наша адреса: 18031, м. Черкаси, вул. Університетська, 22

Телефон: (0472) 35-52-29, (0472) 37-30-92

Електронна пошта: biblioteka.cnu@gmail.com, biblioteka.cnu@ukr.net, biblioteka@cdu.edu.ua