Електронні адреси бібліотеки: gmail biblioteka.cnu@gmail.comemail biblioteka.cnu@ukr.netemail 1 biblioteka@cdu.edu.ua      Соціальні мережі бібліотеки: instagram Instagramfacbook Facebooktelegram Telegram

nachodki.ru интернет-магазин

МІТИНГ-РЕКВІЄМ З НАГОДИ РОКОВИН СМЕРТІ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА

13 грудня минуло 60 років від дня смерті Василя Андрійовича Симоненка – геніального українського поета-шістдесятника, журналіста, полумяного патріота України (1935 – 1963 рр.). Доля відмірила йому лише 28 років, однак цим великим українцем залишено доволі рельєфний слід в духовній історії нашої нації. Народжений у с. Біївці на Полтавщині, він після здобуття журналістського фаху від 1957 р. пов’язав свою творчу долю з Черкасами, де передчасно знайшов і свій вічний спочинок.

1641473133 118    1641481648 852

 

З нагоди роковин смерті В. А. Симоненка біля його могили, котра знаходиться на центральному кладовищі м. Черкаси, було проведено мітинг-реквієм. Його учасниками стали викладачі та студенти ЧНУ ім. Б. Хмельницького, співробітники університетської книгозбірні та обласної бібліотеки для юнацтва ім. В. Симоненка, черкаські письменники. Про неперехідне значення духовного подвигу В. Симоненка, особливо в умовах війни з рашистами, пристрасно говорили перший проректор ЧНУ, депутат Черкаської міської ради Василь Мойсієнко, завідувач кафедри української літератури і компаративістики, голова обласної організації Національної спілки письменників України Володимир Поліщук, професор названої кафедри, Симоненківський лауреат Василь Пахаренко, поетеса Катерина Вербівська та директор обласної бібліотеки для юнацтва Федір Пилипенко. А студенти ННІ української філології та соціальних комунікацій прочитали добірку віршів із громадянської лірики поета. На могилу Василя Симоненка лягли живі квіти від нашого університету, спілки письменників та бібліотечної спільноти краю.

synonenko4

Григорій Голиш, директор наукової

бібліотеки імені Михайла Максимовича

Перегляди: 171

ScopusWOSSDESPLzbMATHWARSEBEIEASPBDJTeamIOPScienceJstoreOECDWileySTATISTAICUINCOSIUSIAZ

Наша адреса: 18031, м. Черкаси, вул. Університетська, 22

Телефон: (0472) 35-52-29, (0472) 37-30-92

Електронна пошта: biblioteka.cnu@gmail.com, biblioteka.cnu@ukr.net, biblioteka@cdu.edu.ua