Електронні адреси бібліотеки: gmail biblioteka.cnu@gmail.comemail biblioteka.cnu@ukr.netemail 1 biblioteka@cdu.edu.ua      Соціальні мережі бібліотеки: instagram Instagramfacbook Facebooktelegram Telegram

Здесь нашел интересный обзор

ЗУСТРІЧ ІЗ КНИЖКОВИМ ДАРУВАЛЬНИКОМ

Відповідно до плану тематичного тижня, присвяченого Всеукраїнському дню бібліотек, у науковій бібліотеці імені Михайла Максимовича відбулася зустріч бібліотекарів, студентів-істориків та викладачів із Анатолієм Борисовичем Волошиним. Він відомий загалу області як колишній директор одного з провідних підприємств – ЗАТ «Юрія», а також як міський голова Черкас у 2002 – 2006 рр. Нині Анатолій Борисович очолює обласні фонди культури та національної пам’яті. Поважний гість передав до бібліотечних фондів кілька цінних видань.

У їхньому числі книга «Українська мрія. 25 сходинок до суспільного щастя», де поряд із сюжетом сучасного українського політика Олеся Донія вміщено розмисли ще 30 авторів – відомих українських мислителів та діячів, які намагаються поглибити концепцію Української мрії, розкриваючи ту чи іншу сходинку до суспільного щастя з точки зору власних поглядів, знань, досвіду.

photo 2023 09 28 15 33 02

До збірки трьох письменників-в’язнів сталінських концтаборів – Івана Гнатюка, Григорія Радошівського-Барана, Олеся Ангелюка «Лицарі нескореного духу» увійшли їхні кращі твори та спогади. Вони яскраво віддзеркалюють трагічні сторінки політичних репресій за тоталітарного режиму.

У книзі «Іван Гнатюк: життя і творчість» із серії «Літературні профілі» висвітлено життєдіяльність видатного українського поета і прозаїка, автора творів про дітей, публіциста і перекладача, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка І. Ф. Гнатюка. Видання містить його вірші та уривки з прозових творів, а також літературознавчу критику, спогади, документи, світлини різних років.

Завдяки дарувальнику фонд художньої літератури нашої книгозбірні поповнився й об’ємним томом (830 с.) вибраних творів талановитого поета, прозаїка, літературного критика, науковця Петра Сороки. До цього видання увійшли вірші, духовно-філософські рубаї, оповідання для дітей, казки, загадки.

Присутні на цій зустрічі завідувач кафедри історії України Віталій Масненко, професор цієї ж кафедри Юрій Присяжнюк, а також директор наукової бібліотеки щиросердно подякували дарувальнику за таке цінне поповнення бібліотечних фондів. Принагідно від вчених-істориків було передано кілька чисел «Вісника Черкаського університету. Історичні науки» та «Записки осередку Наукового Товариства ім. Шевченка у Черкасах».

voloshin 1

Подаровані видання вже проходять належну науково-технічну обробку і невдовзі будуть запропоновані нашим користувачам для ознайомлення. Дирекція наукової бібліотеки щиро вдячна Анатолію Борисовичу та кафедрі історії України за щедрі дари!

Григорій Голиш, директор наукової

бібліотеки імені Михайла Максимовича

Перегляди: 297

ScopusWOSSDESPLzbMATHWARSEBEIEASPBDJTeamIOPScienceJstoreOECDWileySTATISTAICUINCOSIUSIAZ

Наша адреса: 18031, м. Черкаси, вул. Університетська, 22

Телефон: (0472) 35-52-29, (0472) 37-30-92

Електронна пошта: biblioteka.cnu@gmail.com, biblioteka.cnu@ukr.net, biblioteka@cdu.edu.ua