Електронні адреси бібліотеки: gmail biblioteka.cnu@gmail.comemail biblioteka.cnu@ukr.netemail 1 biblioteka@cdu.edu.ua      Соціальні мережі бібліотеки: instagram Instagramfacbook Facebooktelegram Telegram

Україна пам’ятає подвиги своїх солдат

 

Вічний вогонь палає
Дзвонить у далі століть
Вічний вогонь закликає:
Щастя живих бережіть!
Вічний вогонь клекоче:
Люди, не треба війни,
Щоб не вмирали дочки,
Сестри, брати, сини!
Вічний вогонь палає,
Тужать берізки над ним.
Вічний вогонь вимагає:
Миру і щастя живим!

День пам’яті та примирення вшановує пам’ять понад 80 млн. людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старикам, – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла війни.  Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

У листопаді 2004 р., рішенням 59-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, 8 та 9 травня було проголошено Днями пам’яті та примирення. В резолюції ООН пропонується державам-членам ООН, неурядовим організаціям і приватним особам відзначати один чи обидва ці дні 8 і 9 травня.

 Символом  цих днів з 2014 р.  є квітка маку. ЇЇ графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

Традиційно 9 травня відзначається як День  Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Нині, як і в роки минулої війни, Україна воює з російським агресором, ця боротьба триває щоденно і ми не маємо права програти, бо, як і багато років тому, захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє.

Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави, звільнення її територій від окупантів.

Шануймо переможців – ветеранів Другої світової  і теперішніх захисників та захисниць України за їх подвиг!

Віримо у ЗСУ і нашу Перемогу над ворогом!

 З цієї нагоди у електронному читальному залі розгорнуто тематичну книжкову виставку. Тож запрошуємо до ознайомлення з нею.

photo 2024 05 10 09 12 38

Перегляди: 77

ScopusWOSSDESPLzbMATHWARSEBEIEASPBDJTeamIOPScienceJstoreOECDWileySTATISTAICUINCOSIUSIAZ

Наша адреса: 18031, м. Черкаси, вул. Університетська, 22

Телефон: (0472) 35-52-29, (0472) 37-30-92

Електронна пошта: biblioteka.cnu@gmail.com, biblioteka.cnu@ukr.net, biblioteka@cdu.edu.ua