Електронні адреси бібліотеки: gmail biblioteka.cnu@gmail.comemail biblioteka.cnu@ukr.netemail 1 biblioteka@cdu.edu.ua      Соціальні мережі бібліотеки: instagram Instagramfacbook Facebooktelegram Telegram

Joomla шаблоны бесплатно http://joomla3x.ru

Усе бере від матері початок

Мама — найрідніша людина у житті кожного з нас. Вона перебуває поряд під час всіх найважливіших подій у житті, навчає нас перших слів, кроків та інших навичок.

Запропонувала заснувати свято американка Анна Джервіс ще 1908 р. Однак в той час подія не несла такого позитивного характеру, як сьогодні. На жаль, мати Анни померла передчасно, тому жінка хотіла, щоб діти мали окремий день, коли могли вшановувати своїх матерів.

Вона надсилала листи з ініціативою кілька років поспіль. І, врешті-решт, 1910 р. отримала позитивний результат. Того року у штаті Вірджинія (США) почали офіційно святкувати День матері. Далі, крок за кроком, все більше штатів впроваджували це свято. Згодом американська традиція перейшла в інші країни світу. Наприклад, відразу післі Першої світової війни День матері почали святкувати у Швеції, Норвегії та кількох інших країнах Європи.

В Україні - цей день відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99.

У 2024 р. День матері в Україні припадає на 12 травня.

Любі наші Матері в  цей святковий день прийміть щирі слова вдячності, любові та пошани! Бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя, довгих років життя, душевного спокою, миру та добра. Нехай тепло домашнього вогнища, створене Вашими лагідними серцями, зігріває кожну  родину, а те добро і моральні цінності та чесноти, які Ви сієте в душах своїх дітей, стануть міцним підґрунтям задля процвітання та розбудови незалежної України!

Низький, доземний Вам уклін, дорогі Матері!

Перегляди: 145

ScopusWOSSDESPLzbMATHWARSEBEIEASPBDJTeamIOPScienceJstoreOECDWileySTATISTAICUINCOSIUSIAZ

Наша адреса: 18031, м. Черкаси, вул. Університетська, 22

Телефон: (0472) 35-52-29, (0472) 37-30-92

Електронна пошта: biblioteka.cnu@gmail.com, biblioteka.cnu@ukr.net, biblioteka@cdu.edu.ua