Електронні адреси бібліотеки: gmail biblioteka.cnu@gmail.comemail biblioteka.cnu@ukr.netemail 1 biblioteka@cdu.edu.ua      Соціальні мережі бібліотеки: instagram Instagramfacbook Facebooktelegram Telegram

День державного Прапора України

   Щороку, напередодні Дня Незалежності(23 серпня з 2004р.), українці святкують День державного Прапора.

     У цей день в Україні вшановують один з трьох ключових державних символів – синьо-жовтий прапор, який уособлює нашу ідентичність і багатовікову боротьбу за волю й державну незалежність.

       Синьо-жовте поєднання утвердилося як українські національні кольори під час європейської «Весни народів» у 19 ст., але загалом ця символіка   має значно давніше походження.  Така  комбінація барв зустрічається в символіці українських населених пунктів, починаючи з часів Київської Русі. Козаки-запорозьці використовували синє тло та малювали жовті хрести, небесні світила та зброю на полкових і сотенних знаменах.

     Ідея відзначення Дня Прапора з’явилася не так давно, але швидко знайшла своє місце серед державних свят України. Офіційно День Державного Прапора було встановлено у 2004 р. указом Президента України Леоніда Кучми. Ця дата була обрана не випадково — саме 23 серпня 1991 р. група депутатів вперше внесла синьо-жовтий прапор до зали Верховної Ради України, що стало важливим кроком у процесі здобуття незалежності.

Державний Прапор України обовʼязково повернеться на тимчасово захоплені росіянами території, адже саме зацебʼється самовідданий і хоробрий український народ.  Ми знаємо, що лише наші кольори майорітимуть на українській землі у кожному її куточку.

 

 

 З Днем державного Прапора України!

Слава Україні!

Героям слава!

Перегляди: 60

ScopusWOSSDESPLzbMATHWARSEBEIEASPBDJTeamIOPScienceJstoreOECDWileySTATISTAICUINCOSIUSIAZ

Наша адреса: 18031, м. Черкаси, вул. Університетська, 22

Телефон: (0472) 35-52-29, (0472) 37-30-92

Електронна пошта: biblioteka.cnu@gmail.com, biblioteka.cnu@ukr.net, biblioteka@cdu.edu.ua