Електронні адреси бібліотеки: gmail biblioteka.cnu@gmail.comemail biblioteka.cnu@ukr.netemail 1 biblioteka@cdu.edu.ua      Соціальні мережі бібліотеки: instagram Instagramfacbook Facebooktelegram Telegram

Бесплатные шаблоны Joomla

Україна: Незалежність, Гідність, Свобода!

     

    День Незалежності України — державне свято, яке щороку відзначається 24 серпня. Це свято зафіксовує  важливу подію нашої новітньої історії Акт проголошення незалежності України Верховною Радою України у 1991 р.

 Пропонуємо до вашої уваги 10 цікавих фактів про незалежність України

ü16 липня 1991 р. вперше святкували День Незалежності України, пізніше дату перенесли на 24 серпня.

üНа Всеукраїнському референдумі народ ухвалив рішення про проголошення незалежності української держави. На аркуші був лише одне запитання: «Чи підтверджуєте ви Акт проголошення незалежності України?» Понад 90% українців з усіх областей відповіли згодою.

ü23 серпня 1991 р. вранці була написана чернетка Акту проголошення незалежності України. Акт написали Леонтій Сандуляк та Левко Лук’яненко у звичайному шкільному зошиті.

ü24 серпня 1991 р. на надзвичайному позачерговому засіданні ВР УРСР 346 депутатів проголосували за незалежність України.

üПісля завершення позачергового засідання біля трибуни Верховної Ради опозиціонери виконали гімн Українських Січових стрільців. Пісню також підхопили люди, що мітингували на вулиці.

üВ’ячеслав Чорновіл запропонував занести до зали ВР синьо-жовтий прапор, з яким українці стояли на барикадах біля російського Білого дому. Потім прапор підняли над куполом парламенту.

ü28 січня 1992 р. Державний прапор України було офіційно затверджено як державний символ незалежності.

üПерший військовий парад, що був присвячений Дню Незалежності України, провели 24 серпня 1994 р.

üПольща стала першою державою у світі, яка визнала незалежність України.

üНаціональну валюту України було введено в обіг 2 вересня 1996 р.

33-тю річницю Незалежності ми зустрічаємо в умовах війни. Новини про ворожі обстріли та руйнування затьмарюють це свято.Проте ми знаємо, що кожен з нас на своєму фронті захищає рідну землю. Мрія про світле майбутнє і розвиток нашої Батьківщини окриляє нас  на нові досягнення в ім’я незалежної України! Віримо, що зовсім скоро ми відсвяткуємо нашу перемогу!

З Днем Незалежності! Хай кожен герой повернеться додому, наповнений силою духу, невичерпною енергією та незламним переконанням, що Україна понад усе!

В електронному читальному залі розгорнуто  тематичну  книжкову  виставку.  Тож  запрошуємо  усіх охочих  до  ознайомлення.

photo 2024 08 23 12 28 40

Слава Україні!

Героям слава!

Разом до перемоги!

Перегляди: 78

ScopusWOSSDESPLzbMATHWARSEBEIEASPBDJTeamIOPScienceJstoreOECDWileySTATISTAICUINCOSIUSIAZ

Наша адреса: 18031, м. Черкаси, вул. Університетська, 22

Телефон: (0472) 35-52-29, (0472) 37-30-92

Електронна пошта: biblioteka.cnu@gmail.com, biblioteka.cnu@ukr.net, biblioteka@cdu.edu.ua