Електронні адреси бібліотеки: gmail biblioteka.cnu@gmail.comemail biblioteka.cnu@ukr.netemail 1 biblioteka@cdu.edu.ua      Соціальні мережі бібліотеки: instagram Instagramfacbook Facebooktelegram Telegram

Интернет-магазин nachodki.ru

ВШАНУВАННЯ ЛЮДИНИ-АКАДЕМІЇ

Цими днями виповнилося 220 років від дня народження духовного велета й нашого знаменитого краянина Михайла Максимовича .

З приводу ювілею 16 вересня біля університетської книгозбірні, яка від 2014 р. з гордістю носить ім’я великого українця, відбувся мітинг вшанування пам’яті нашого іменитого земляка. Його учасниками стали члени ректорату, директори навчально-наукових інститутів та декани факультетів, представники студентської ради. Ректор університету, професор Олександр Черевко у своєму виступі розкрив роль М. Максимовича в нашій інтелектуальній історії, підкреслив послідовну україноцентричну позицію вченого й закликав студентів наполегливо опановувати обрану спеціальність та бути справжніми патріотами України. До меморіальної стели М. Максимовича лягли осінні квіти від академічної, бібліотечної та студентської спільноти університету.

DSC 0050 min    DSC 0064 min

DSC 0067 min    DSC 0082 min

 

А в електронному читальному залі університетської книгозбірні розгорнуто тематичну книжкову виставку, де можна побачити твори вченого-енциклопедиста та різноманітні матеріали, присвячені його життєтворчості. Цю виставку можна переглянути й у on-line-режимі, зайшовши на головну сторінку сайту наукової бібліотеки. Розлогий інформаційний матеріал про життя й діяльність Михайла Максимовича вміщено на сайті нашого університету. Науковцями ЧНУ спільно з науковою бібліотекою підготовлено Четверті максимовичівські читання, які відбудуться 18 вересня на малій Батьківщині вченого (с. Богуславець, Золотоніщина). Отож пам’ятаймо й шануймо великого українця і пишаймося, що ми є його земляками.

photo 2024 09 16 11 16 59

Григорій Голиш, директор наукової бібліотеки ім. М. Максимовича

Перегляди: 96

ScopusWOSSDESPLzbMATHWARSEBEIEASPBDJTeamIOPScienceJstoreOECDWileySTATISTAICUINCOSIUSIAZ

Наша адреса: 18031, м. Черкаси, вул. Університетська, 22

Телефон: (0472) 35-52-29, (0472) 37-30-92

Електронна пошта: biblioteka.cnu@gmail.com, biblioteka.cnu@ukr.net, biblioteka@cdu.edu.ua