Електронні адреси бібліотеки: gmail biblioteka.cnu@gmail.comemail biblioteka.cnu@ukr.netemail 1 biblioteka@cdu.edu.ua      Соціальні мережі бібліотеки: instagram Instagramfacbook Facebooktelegram Telegram

Здесь нашел интересный обзор

Захід присвячений 150-річчю від дня народження А. Шептицького

9 грудня в науковій бібліотеці ім. М. Максимовича  ЧНУ ім. Б. Хмельницького  відбувся захід , присвячений  150-річчю від дня народження  Великого Митрополита, українського діяча, графа, Єпископа Української Греко-Католицької Церкви Андрея Шептицького.

Захід вступним словом розпочав доктор історичних наук, професор кафедри історії та етнології України ННІ історії і філософії В. В. Масненко, який зазначив , що саме  А. Шептицький – видатний богослов, глибокий знавець традицій східного і західного богослов’я, Учитель Церкви, проповідник духовного життя, аскет ще за життя був визнаний українським народом «рідним Мойсеєм».

Гість заходу – священник Юліан Шеремета, настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці УКГЦ  розповів присутнім про родину митрополита, священництво  та любов до Батьківщини, зазначив, що А. Шептицького у світі називають праведником віри, адже під час Другої світової війни він власними зусиллями врятував сотні єврейських родин від неминучої смерті. Він любив людей і не ділив  їх ні за віросповіданням, ні за національністю.

Присутні працівники наукової бібліотеки, студенти та викладачі університету вступили в цікавий і пізнавальний діалог з гостями заходу та переглянули тематичну виставку.

Перегляди: 3568

ScopusWOSSDESPLzbMATHWARSEBEIEASPBDJTeamIOPScienceJstoreOECDWileySTATISTAICUINCOSIUSIAZ

Наша адреса: 18031, м. Черкаси, вул. Університетська, 22

Телефон: (0472) 35-52-29, (0472) 37-30-92

Електронна пошта: biblioteka.cnu@gmail.com, biblioteka.cnu@ukr.net, biblioteka@cdu.edu.ua